Ege güneşi ışığını, en canlı sarıyla mavinin umuduyla ve huzur dolu yeşille harmanlayıp Akbük’e hediye eder. Güneşin gökyüzünde bir gelin gibi salındığı, yağmurun şarkılarla coştuğu havasının hiç üşütmediği bir tabiat harikasının adıdır Akbük…
Ege kıyılarında sevimli bir belde, benzersiz coğrafik konumu, mükemmel iklimi ve doğal zenginlikleri, güzel sahilleriyle cennetten bir köşe Akbük…
Coğrafik Konumu: Akbük, Aydın’ın Didim ilçesine bağlı bir beldedir. 1992 yılında belediye statüsüne sahip olmuştur. Didim ilçe merkezine 23 km, Aydın il merkezine 106 km uzaklıktadır. Etrafı dağlarla çevrili olup kuzeyinde Karadiken, kuzeydoğusunda Ilbıra Dağları, doğusunda Kazıklı köyü, güneydoğusunda Bozbük köyü ve güneyinde Ege Denizi bulunmaktadır. 5 bin hektarlık alanı kapsayan belde, Mandalya Körfezinin Akbük koyuna hakim bir şekilde 15 km’lik sahil şeridine ve Çukur, Yavan, Yarık isimli üç koya sahiptir.
Sahilleri: Akbük sahilleri, Ege kıyılarında kamunun yararına kullanıma açık olan en genişve en çok tercih edilen sahillerindendir. Çevre yerlerden günübirlik Akbük’e gelenlerin en çok tercih ettiği piknik alanları Akbük sahil eteklerinde yer almaktadır. Ayrıca Akbük sahili limandan doğu ve batı yönlerinde geniş bir yürüyüş bandına sahiptir.
Turizm: Akbük büyük şehirlerin kalabalığından metropol yaşantısından, gürültüden uzak, havası tertemiz, denizin mavisi ile ormanın yeşilinin buluşma noktası, denizin, güneşin kumsalın tadını çıkarmak isteyen tatilciler için adeta bir tatil cennetidir. Akbük aynı zamanda turizmin yeni gözdesi, oteller, pansiyonlar, tatil köyleri, barlar, diskolar ve kentsel donanımları ile modern bir kent olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Yerli tatilcilerin yanı sıra Avrupalı turistlerin gözde mekanlarından biri haline gelen belde önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Diğer kıyı bölgelerindeki pek çok turizm merkezinde karşılaşılan betonlaşma, kirlilik ve aşırı kalabalık başta olmak üzere diğer olumsuz etkenlerden uzak olması doğallığını kaybetmemiş olması Akbük’ü çekici kılmaktadır.
Beldenin kış aylarındaki yerleşik nüfusu 4060 civarlarında iken yaz sezonu nüfusu 60.000’leri bulmaktadır. Ülkemizin önde gelen yatırımcılarının ve turizmcilerinin en gözde, uğrak yerlerindendir Turizm firmalarının ve inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinin önemli yatırımlar yaptığı Akbük son yıllarda modern bir kent havasına bürünmüştür.
Sağlık Turizm: Yeşille mavinin, güneşle gölgenin iç içe geçtiği Akbük’te doğanın bütün cömertliğiyle yaşayanlarına sunmuş olduğu güzelliklerin yanı sıra tıbbın müzmin hastalığı olan astıma meydan okuyan oksijeni ile beldeye gelen hastalara ciddi bir tedavi imkanı sunarak hastalık üzerinde ilaç bıraktıracak olanakları sağlamaktadır. Bol oksijenli havası, denizden gelen iyotlu hava esintisiyle birleşince astım hastaları üzerinde mucizevi bir etki göstermektedir. Bu özelliği Akbük’ü sağlık turizmi konusunda da vazgeçilmez kılmaktadır. Eğer astım hastasıysanız Akbük’te ki bu muhteşem havayı koklamak size iyi gelecektir.
Su Sporları: Akbük, yelken ve su kayağı gibi spor dalları için uygun bir körfezdir. Her geçen gün su sporlarına ilgi giderek artmaktadır. Akbük’ün tertemiz sahilinde irili ufaklı kumsallarında rahatlıkla güneşlenebilir, denizin, kumun tadını çıkarabilirsiniz, sabah yürüyüşleri yapabilir, sahildeki spor aletlerinde deniz kenarında sporunuzu yapabilirsiniz.
Doğa Yürüyüşleri: Akbük’te yapabileceğiniz bir diğer spor dalı ise doğa yürüyüşleridir. Denize nazır yemyeşil ormanlarında tatilcilerin sırt çantalarını alıp sabahın erken saatlerinden itibaren tertemiz bol oksijenli havada yürüyüş yapmalarını öneriyoruz. Akbük ormanları doğası asırlık ağaçları ile keşfedilmeyi beklemektedir.
Balıkçılık: Doğanın oldukça cömert davrandığı Akbük’te denizin dibinde su kaynakları bulunmaktadır. Bu doğal kaynaklar sayesinde körfez kir tutmamakta ve akbük denizinin balıkları enfes bir lezzet almaktadır. Zengin balık çeşidiyle yöremiz halkının vazgeçilmez besin kaynaklarından biri olmuştur balıkçılıktır. Yöremizde en lezzetli balık çeşitleri çipura, levrek, dil balığı ve sarıyanak kefalidir.